Loading Events

« All Events

Fruškogorska transverzala na Poštarev način – 6. akcija po trasi br. 6 – Manastir Jazak

29. June

Trasa: Manastir Jazak (KT21) – Zabelje – Isin čot – Pavlasov čot – Crveni čot (KT17) – Jabuka (KT18) – manastir Bešenevo (KT19) – Pinkijev spomenik – manastir Mala Remeta (KT20). Oko 23,8km sa 664m uspona. Staza je zahtevna i nije za početnike.

Start: Okupljanje na parkingu ispred NIS-a u subotu 08.06.2024. do 7:50h, početak pešačenja je u 9:00h sa parkinga manastira Jazak

Povratak: oko 17h

Prevoz: Za putnička vozila preporučeno formiranje ekipa za prevoz unapred. Raspoloživa mesta u vozilima poželjno je prijaviti organizatoru. Cena prevoza je u dogovoru sa vozačem (oko 60km u oba smera).

Oprema: Planinarska – štapovi, slojevito oblačenje, zaštita od sunca, najanje 1,5L tečnosti. Mogućnost dopune vode na izvoru Kraljevac (oko polovine trase)

Organizatori / vodič: Zvonko Molnar (MB738), koji je na raspolaganju za informacije i prijave učešća, pomoćnici su Jelena Simović i ostali “Poštari”.

Napomena: Na akcijama će se voditi evidencija učešća (čitko upišite ime i prezime i klub kod vodiča, a za grupe je poželjno predati spisak unapred), na osnovu koje će se, nakon završetka poslednje deonice, od PSV nabaviti učesničke knjižice. Za pređenu Fruškogorsku transverzalu Planinarski savez Vojvodine, pored overene knjižice daje i numerisanu spomen značku, a PSD Poštar prigodan bedž sa amblemom FGT.

Na ovom linku možete pogledati i trenutnu tabelu – pregled učešća na obilasku transverzale na Poštarev način 2024.

 

Organizer

Zvonko Molnar
Phone
+38163512534

Venue

Manastir Jazak
4Q98+J4 Jazak
Novi Sad, Serbia
+ Google Map